Historiens kraft

Lysten til at fortælle - Fortællelysten

Det er en helt særlig fornemmelse indeni mig, bobler af glæde der danser, når jeg med mine fortællinger får lov til at skabe nærvær og forbindelse med publikum. Øjne der lyser op, latter der klukkende flyder over smilende læber, alvor og eftertænksomhed. Historier forbinder på tværs af tid og sted, kultur og alder, historier skaber fællesskab. Denne kraft og det nærvær, som fortællinger skaber, er en belønning i sig selv og historiefortælling er derfor ikke bare noget jeg gør, men noget jeg slet ikke kan lade være med at gøre. Det er lysten til at dele fortællingerne og nærværet der er bærende og deraf navnet Fortællelysten!

Historier med et budskab

Jeg fortæller egne historier såvel som nyfortolkninger af traditionelle eventyr, sagn og myter. Altid med fokus på at historien skal fortælle noget, skal have et budskab, der både underholder og giver mulighed for refleksion. Jeg nyder at tilpasse mine fortællinger til det konkrete publikum og begivenhed, og netop dét er en af de fascinerende aspekter af historiefortælling. Mundtlig fortælling lever i nuet og i nærværet med publikum, så selv om det er den samme fortælling, vil historien altid være helt unik!

Historiefortæller ved et tilfælde

Det var lidt af et tilfælde, at jeg blev historiefortæller. Jeg stiftede bekendtskab med denne kunstform på et kursus om Storytelling som ledelsesværktøj på CBS Executive, og blev øjeblikkeligt tryllebundet af historiefortællingens helt særlige kraft.

Det blev starten på et rigtigt eventyr, hvor jeg udforsker og udvikler mine færdigheder som fortæller. Et eventyr, hvor jeg har fundet min egen stemme, men også hvor historiefortælling er blevet en central del af mit liv, både i mit arbejde som leder og jurist, i min ærefulde hverv som hustru og mor, og som historiefortæller. 

Uddannet historiefortæller

Jeg er uddannet i historiefortælling hos BestTellers på Vesterbro, hvor jeg har fulgt både deres grund- og masterforløb, og nu regelmæssigt optræder.  Ligesom jeg har været mentee hos FEAST (Federation of East Asian Storytellers) og har modtaget undervisning af nogle af Danmarks bedste fortællere, såvel som internationale, anerkendte storytellers. Jeg har bl.a. taget kurset The Red Thread med Katrice Horsley, som jeg på det varmeste kan anbefale. Du kan læse mere om Katrice og hendes kurser her (narrative4change).

Månedens fortæller - Februar 2024 - Foreningen Fortællere i Danmark